RESPEKT I STALLET.

När man rider i ett stall med andra människor så tycker jag att det är en självklarhet att han respekterar varandras sätt att rida, hur de tar hand om sin häst osv. Att man helt enkelt respekterar varandra allmänt. Som till exemel idag blev jag riktigt irriterad för att jag tyckte att en kvinna i stallet inte visade någon som helst respekt för varken mig eller Carras när jag red.
När jag gick in i ridhuset med Carras så var det två andra hästar där, kvinnan, som var mamma till en av ryttarna, och en hund. Och jag bryr mig inte om det. De har ju lika mycket rätt att var där inne som jag har. Kvinnan hjälpte mig när jag skulle hoppa upp på honom eftersom han inte vill stå still, så det var jätte snällt. Men. Ridhuset var precis som igår smock fullt med bommar och hinder. Därför kan man ju inte rida överallt och jag känner också att jag inte kan rida fullt ut eftersom Carras är lite speciell i ridningen. Dessturom är det som sagt två hästar, en person och en hund. Till saken. Jag blev riktigt irriterad på den här kvinnan eftersom hon hade sin hund lös. Den springer runt överallt i ridhuset och man har helt plötsligt ännu en sak man måste hålla sig från. Efter en liten stund gick hon och hunden iväg och kom tillbaka med ännu en häst som hon bara höll i. Att hon hämtade en annan häst var väl okej, brydde mig inte så mycket om det, men med tanke på hur mycket grejer det var i ridhuset, så var hon verkligen tvungen? Men det som gjorde mig riktigt förbannad var att när hon kom tillbaka med hästen (och hunden) så börjar hon kasta en boll åt hunden! Då blev jag riktigt arg! Hur respektlöst är inte det?! Där sitter jag på en häst som är nog svår att rida som han är och dessutom rädd för allt som rör sig och låter. Nu gick det ju bra och Carras brydde sig som tur var inte om hunden, inte ens när den skällde(!), men bara det att hon inte ens frågade. Det tycker jag var riktigt dåligt. Att hon inte frågade, "är det okej att min hund är lös medan ni rider?". Bara att fråga är bra mycket mer respektfullt än att skita i den som hon gjorde. Och bara för att hennes dotters häst inte bryr sig ett dugg och är lätt att rida (det har jag egentligen inte en aning om) så betyder inte det att alla andras hästar är likadana. Jag tror dessutom att Carras är den mest komplicerade och speciella hästen i stallet. Det är inget som jag vet säkert men med tanke på hur speciell han är så tvivlar jag på att det finns någon "värre". 
Men det jag blir mest arg över, det är att hon inte ens frågade om det var okej.Hade hon bara frågat så hade jag förmodligen sagt ja, om Carras inte blev rädd eller för tittig eller något sånt. 

Alltid när jag rideri ridhuset och någon kommer in och ska göra något annat än att rida så brukar de fråga om det är okej eller säga till så jag är beredd på att Carras kan bli rädd. Det är att respektera och visa hänsyn, enligt mig. Jag har ridit de haft voltige med trä häst. Då sa de till varje gång de skulle ta fram något annorlunda som hästar normalt inte är vana med och kan reagera på när de ser det. Som till exempel en trähäst och en lång matta. Igår när jag red kom det in en tjej med en av voltige hästarna i longerlina och frågade om det var okej att hon bara kollade om han var halt och att hon inte tänkte stanna och longera. Självklart!

Det är att visa hänsyn och respekt!

Dessutom tycker jag det är otroligt respektlöst att släpa fram massa hinder och grejer och sedan bara dumpa det och gå därifrån, men det tar vi en annan gång.

God natt!

Officiellt 16!

 


Igår fyllde jag 16 år. Det firade jag med att städa på Poco Loco med killarna på jobbet. Haha, kul. Men det var faktiskt en trevlig dag trots att jag fick städa stans snuskigaste lokaler. På eftermiddags fikat så åt vi kladdkaka som jag hade gjort som har varit väldigt populär hos en viss person på mammas jobb. Så fort han hörde att jag skulle bjuda på något så skrek han "KLADDKAKA!" på en gång. Haha, han är rolig han...

Efter jobbet åkte jag till stallet och red och det gick superbra! Riktigt nöjd! Galopperade dock inte eftersom någon har lämnat ridhuset full proppat med hinder, bommar, hinderstöd mm. Och eftersom jag inte har fått nå bra koll på galoppen och så var det en till häst där inne, så kände jag att jag stunta i den och fokuserade extra på det andra istället. 

Imorgon smäller det!

Imorgon fyller jag år. 16 bast! Herregud, jag får ju snart flytta hemifrån och grejer ;)

I fredags och lördags var jag och red Carras. Det gick super bra! Han skötte sig galant och vi tog en liten sväng ute också och mamma behövde inte ta tag i honom en enda gång. Grejen är att man inte kan rida ut med honom ensam, men en kort bit kan man, men jag brukat alltid få hoppa av och gå en bit med honom. Den delen där man är på väg från stallet liksom. Så om jag har någon med mig så brukar den få ta tag i honom för han är väldigt lätt att övertala om man står på marken men inte om man sitter på honom. Men hon behövde inte göra det en enda gång! Han bara lunkade på! I lördags red jag ut den vägen helt själv och han vände inte!! Stolt! Han tvekade dock lite när det var någon maskin som startade en bit fram, men jag smackade på och så gick han framåt. Jag svängde av lite tidigare för jag kände att det är onödigt att utmana ödet om det är något han är rädd för när jag äntligen lyckats rida ut själv utan problem :)
Den här veckan han vi inte bestämt när jag ska rida, men Malin ska förhoppningsvis vara med någon dag och hjälpa mig.


Poco loco

Idag har vi städat på baren Poco Loco som gick i konkurs för ett tag sedan. Fy fan vad vidrigt det var där! En massa öl på golvet så fötterna klibbar fast och det luktar så sjukt illa att man inte ens vill andas där inne. Det ligger kapsyler överallt och det är massa grejer som klibbat fast på bänkar och så. Bland annat en fjärrkontroll som jag fick ta i med en massa våld för att få loss. Och så är det tuggummi överallt! Så jävla vidrigt!


Sommarjobb

Sen i måndags har jag jobbat på min mammas jobb. Det är jag och tre killar och vi har hittills fått rensa i djurmagasinets gamla lokal på Erikslund. Vi blev precis klara så vi får se vad de hittar på åt oss att göra imorgon. Vi trodde faktiskt att vi inte skulle bli klara förrän imorgon. Nu sitter vi med varsin telefon och väntar på att bli hämtade så vi kan sluta.
Vi ska jobba i två veckor till och sen har vi en vecka ledigt innan skolan börjar.

Denna vecka ska jag rida efter jobbet imorgon och på lördag.

Och på tisdag fyller jag år, då ska det bjudas på tårta minsann!
En lite snabb uppdatering sådär, jag är så galet trött när jag kommer hem från jobbet så jag har inte orkat blogga.
Ha det bra!


Väggen på bilden hade killarna haft jätte kul med och tävlat om vem som kunde sparka hål i den på så få försök som möjligt och en av de sprang till och med rakt igenom den... Tuffa pojkar...


..

Den här veckan har jag Carras torsdag till söndag. I torsdags gick det inte jättebra att rida. Det tog tid innan jag kom upp på honom eftersom han inte vill stå still! Och själva ridpasset kändes inte som något ridpass om jag ska vara ärlig. Men igår gick det däremot väldigt bra! Jag kastade mig upp i farten för att jag inte orkade bråka med honom. Det gick jättebra i galoppen. Jag såg till att jag det var jag som bestämde när jag han skulle börja galoppera och när han skulle bryta av, så jag pressade honom inte för mycket.


Piercing.

I torsdags efter stallet åkte jag och pappa till Blue Bird Tattoo och piercade mig. Det var en tidig present från honom :)


Öje Del Ett - Första Dagen

 
 
 

Mysdag vid grusgropen.

Bilden är lånad av Julia.


Nu har tjejerna precis åkt hem och jag har lagt mig i sängen för o läsa lite. Vi hade en trevlig dag i Hallsta gropen. Dock hade vi lite problem med att ta oss dit haha. Vi skulle cykla men två av cyklarna hade dåligt med luft så jag sprang runt och letade efter en pump och när jag väl hittade den så var det ingen som visste hur man gjorde. Haha, blondin varning. Men vi löste det och har haft en super mysig dag. Vi har käkat tacos, chips, melon, druckit juice och tittat på två filmer, Shelter (som förövrigt är en GRYM film!!) och Crazy Stupid Love (som jag sett förut men ockkså är grym!). 
Nu tänkte jag läsa lite i den fantastiska boken som jag haft näsan i hela veckan. Jag kanske lyckas läsa klart de tio sista sidorna innan jag somnar! :)


Öje

Detta är tydligen Sveriges äldsta dass (?) eller något sådant.




Hej! De dagarna nu som jag inte har bloggat har jag varit i min mormors stuga i Öje. Vi åkte dit i fredags efter att jag hade lärt mig klippa gräset med åkergräsklipparen! haha, värsta tönten som bara satt och log hela tiden. 
Dagen innan hade jag lyckats få med mig nyckeln till Carras skåp hem. Både jag och Malin använder samma nyckel så den brukar vi ha i stallet. Så vi tog vägen förbi stallet för att lämna nyckeln innan vi åkte. Då träffade jag Malin och hennes dotter där och vi pratade lite innan vi åkte vidare. När vi kom fram så gjorde mormor grillspett åt oss och sedan satt vi bara och pratade lite innan vi gick och la oss. 

På lördagen så gick vi till östra sidan där de hade baklucke loppis som mormor och mamma ville gå på (och jag Amanda var såå excited, eller inte..). De hade också en veteranbåtsshow som vi tittade lite på. Sedan gick vi tillbaka till stugan och chillade resten av dagen, om jag inte minns fel.

På söndagen åkte vi, som varje år, till min mammas underbara faster Margot i hennes suuuper fina stuga. Den ligger precis vid vattnet och hon har en helt galet fin trädgård. Jag är normalt inte särskilt intresserade av sådant men det är verkligen sjukt fint! Hon är också den ända människan jag vet som kan göra ett dass trevligt. Hon har ett med typ landskap (eller något sånt) målat på väggarna och så hänger det små bin i trä i taket. Sedan har hon ett med Bernadotte tema. Det hänger massa tavlor och tallrikar med bilder på alla i kungafamiljen.
Varje år när vi kommer dit så är det något nytt i trädgården. Dessutom har hon en miljard olika kaffekoppar, glas, prydnader och andra loppisfynd. Men jag vill bara tillägga att hon inte har alla de grejerna framme så det är fortfarande fint inne också. 
Vi åkte i alla fall dit runt tolv och åt lunch och sedan fika. Efter det blev det en rundvandring i trädgården och även i hennes grannes trädgård. Sedan umgicks vi lite och så kom hennes man Lars hem och senare hennes son Joel, alltså mammas kusin. Sedan grillade hon sina berömda grillspett och hemmagjord varm potatissallad med chilibea. Underbart!
Och efter det blev det efterrätt. Allt precis som det är varje år. Vi åkte hem runt elva, tolv på kvällen. 

På måndagen åkte vi in till Malung. Det är dansbandsveckan denna vecka så det stod husbilar och husvagnar överallt och det var mycket människor. Speciellt med tanke på att staden annars brukar vara helt död. Vi gick mest runt och tittade lite, gick in i lite affärer, såg Jan Johansen, Cecilia Ehrling och Tony Irving. Köpte hamburgare och sedan åkte vi tillbaka hem. Mamma, Amanda och mormor gick hem till mormors kompis Kajsa men jag stannade hemma och läste eftersom jag mådde såååå illa. Spyvarning! (Boken jag läser heter "Spelar roll" och är skriven av Hans Olsson och jag kan VERKLIGEN rekomendera den! Helt underbar!)
När de kom hem från Kajsa så gick jag, mamma och Amanda på promenad och jag tog med kameran (såklart!) så stannade mormor hemma och gjorde mat. Efter att vi kommit tillbaka så kom också mammas kusin Joel (en annan kusin Joel) som vi inte träffat på evigheter (förutom på begravningen). Så vi satt och pratade lite och det var jätte trevligt. Kul att han ville träffa oss!  Sedan spenderade vi resten av kvällen med näsorna i varsin bok, mobil eller korsord. 


I tisdags åkte vi hem och tog vägen förbi Mora. Där gick vi i lite affärer och jag köpte en bikini underdel. Sedan åkte vi till Claes Guld och Silver och beställde Zorn ringar. Jag valde en i silver med en svart sten i som jag inte minns namnet på. Den ska jag få av min mor i present! Grymt fina! 


Det var nog allt jag har att berätta om årets resa till Öje. Jag fotade massor så bilder ska ni självklart få! Jag hinner inte lägga in mer än en bild nu för jag har lite bråttom. Jag ska städa mitt rum och packa och sedan kommer några kompisar och så ska vi cykla iväg till Hallsta gropen och bada.
Ha det bra! 




Morgonpass

Igår åkte jag och mamma till veterinären med Nemo på morgonen så jag åkte direkt till stallet efter det. Jag kom dit när bara en del av hästarna var utsläppta och Carras var en av de som fortfarande stod kvar inne. Det gick super bra att rida! Jag försöker ta det lite lugnt med galoppen eftersom jag inte riktigt har koll på den än. Han har också börjat krångla när jag ska sitta upp. Då vägrar han stå stilla så det måste jag också få ordning på. Men annars gick han verkligen jätte fint!!
Samma sak idag. Mycket krångel vid uppsittning och han gick väldigt fint. Dock kändes det ganska "flängigt" i början. Han gick och kollade på annat och var jätte okoncentrerad. Men det fick jag ordning på!

Mitt i frustrationen idag när jag skulle sitta upp så tog jag kort på djuret.


Hästjakt.

Hej! Jag har precis varit i stallet och är nu på väg hemåt. Det fick bra att rida idag trots att vi inte riktigt ville samma saker hela tiden. Men set gick i alla fall bra mycket bättre än igår!
Det var jag som hade intag idag. Då är det fyra stycken hästar som jag ska ta in, Carras, P2, Maiga och Plexus. Jag skulle ta in de när jag hade ridit så Carras var redan inne och P2's ägares mamma var snäll och tog in Plexus åt mig för han ska inte vara ute för länge. Så det var bara Maiga och P2 som skulle in.
Så när jag kommer ner till hagen så ropar jag på hästarna och de kommer springande. Men när de kommer fram så är det bara Maiga som har grimma på sig. Så jag tänker att jag går med Maiga först(brukar annars ta de samtidigt) så jag kan kolla om P2's grimma är i stallet. Så jag öppnar grinden och när jag vänder mig om för att ta ut Maiga så går P2 ut före! Så jag tog Maiga och hon travade snällt med bredvid mig. Jag ropade och försökte då P2 att stanna men han travade (inte särskilt snabbt, men bog snabbt för att jag inte skulle få tag i honom) iväg. Men när jag kom upp till stallplanen så stod det en man där som var snäll och hjälpte mig lite så att han inte sprang ut på stallplanen utan in bakom stallet. Då stannade han och jag kunde knyta grimskaftet runt halsen på honom och så gick vi in. Jag kan ju säga att jag är väldigt glad att det var Maiga jag höll i och att det var P2 som sprang iväg. Hade någon av de varit Carras så hade det nog inte slutat lika bra...

P2 på bilden.


Förlåt!

 


Jag måste bara säga förlåt för att min uppdatering är så otroligt dålig! När jag inte har någon dator så blir det mindre uppdatering eftersom jag inte gillar att blogga från mobilen och det gör jag inte direkt med iPaden heller. Dessutom krånlgar blogg.se appen jämt och så har jag inga bilder på iPaden så då blir det bara tråkiga text inlägg. Men jag ska försöka önska mig en dator av pappas familj och hoppas på att jag får det, då kan jag lova att det blir myyycket bättre uppdatering!
Nu blir det ju bara inlägg där jag berättar vad jag har gjort den senaste tiden bara för att jag "måste".

Jag ska också lägga ner min andra blogg. Jag tycker att det blir för mycket med två stycken. Speciellt när jag knnappt kan blogga på en. Så jag ska ha allt på den här bloggen. Den kommer vara som innan fast också med det jag bloggade om på den förra! 

En vän.

Har precis varit i stallet och är nu på bussen på väg till stan för att käka lunch och sedan åka till en kompis i Hökåsen. Jag ska följa med henne till stallet och fota när hon rider sin medryttar häst.


Power Big Meet

I lördags åkte jag in till stan på morgonen och red. Efter stallet åkte jag till stan och köpte SubWay som jag tog med hem till pappa och åt. Sedan duschade jag och gjorde mig i ordning. Sedan tog jag bussen ner på stan och mötte upp några kompisar. Vi käkade pizza på Sippan och sedan gick vi och kollade på bilarna och umgicks. En mycket trevlig kväll!


ÖREBRO.

Igår åkte jag, mamma och Amanda till Örebro och gick i lite affärer på Marieberg och där köpte jag ett par nya hörlurar. Sen åkte vi hem till min morbror och fikade och lite så. Mammas låtsas syster kom också dit så vi satt och pratade lite och så.


RSS 2.0