Torsdag

Foto: jag
Canon EOS 500D, Tamron sp 70-300 F/4-5.6 
 
Idag är näst sista dagen på kursen och vi har allihopa fått varsin A3 bild utskriven och inplastad. Bilden ovanför tog jag i tisdags och det är den jag har fått utskriven. Imorgon är sista dagen och det ska bli väldigt skönt att få komma hem till min egen säng och till mina kära djur som jag har saknat väldigt mycket! 

Tärna Folkhögskola

Foto av: mig
Canon EOS 500D, Tamron sp 70-300mm F/4-5.6 
 
Sedan i måndags har jag bott på Tärna Folkhögskola då jag går en kurs här. Det är en fotokurs som håller på i en vecka. I början var jag faktiskt lite skeptisk till den men redan efter första dagen var jag super nöjd! Så himla bra! Kursen är super och maten är också jätte bra. Det är som sagt jätte kul men samtidigt så ska det bli otroligt skönt att få komma hem i slutet av veckan. Bilden ovanför tog jag igår på fontänen utanför skolan. 

LögarängenIdag åkte jag in till Västerås vid tolv. Mötte upp Pernilla på centralen och så gick vi iväg till löga där vi träffade Emma och några andra. Vi låg och solade ända fram till klockan halv fem, och snart som man är så tänker jag "nej men jag brukar kunna ligga ute i solen utan att det händer något så jag behöver nog inte smörja in mig". Jo eller hur! Jag ser ut bokstavligt talat ut som en tomat, på vissa delar av kroppen... Vid halv fem gick vi i alla fall till centralen och så tog jag bussen hem.

Senare kom Amanda och Fredrik över och vi grillade och åt och hade det trevligt. De åkte hen för en stund sedan och nu ligger jag i sängen och ska sova.
Godnatt! 

Strömsholm del 2

Mikaela Alderin-Danielsson med Let's Go e. Laurentio  - Grundstein II. Slutade på åttonde plats med 62.917.
 
Tinne Vilhelmson Silfvén och hingsten Benetton Dream FRH 1301 e. Brentano II - Rotspon. Vann klassen med hela 75.458.

Inspo

Collage av mig. 

Måndag

Benetton Dream FRH 1301 och Tinne Vilhelmson Silfvén. 
Foto av mig, Canon EOS 500D
 
Hej! Idag var det tänkt att jag skulle träffa några vänner inne i Västerås och sedan skulle de eventuellt följa med mig hem och sova här. Just nu är det lite oklart om det överhuvudtaget blir något. Idag har jag i alla fall städat i stort sätt hela huset och fixat lite. Nu ska jag titta på ett avsnitt av Pretty Little Liars och sen ska jag sätta mig ute en stund.

Strömsholm del 1

Charlotte Esping och Ciwi e. Briar - Chirac. Slutade på 66.542 och en fjärde plats.
 
Cia Berger och Cavin e. Solos Carex - Weltmeyer. Slutade på 58.208 och en trettonde plats.
Foto av mig. Canon EOS 500D
 
Två av de fina hästarna som deltog i gårdagens Intermédiaire I B. Det var tretton tävlande och bland annat Tinne Vilhelmson Silfvén (som vann med 75.458) och Charlotte Haid-Bondergaard (som kom trea med 67.542) var med. Det är väldigt kul att se så duktiga ryttare tävla live. Senare var det FEI Grand Prix där bland andra Emilie Nyreröd och Emelie Brolin deltog. Duktiga Emilie Nyreröd och Miata vann klassen med 70.267 och Emelie Brolin och Briman hamnade tyvärr på en åttonde plats med sina 64.633. Fler bilder kommer, både från Intermédiaire I B och FEI Grand Prix!

01:29


Hejsan! Kom nyss hem och tänkte precis gå och lägga mig. Var som sagt på Strömsholm idag och mer om det + en massa foton kommer imorgon! 
Godnatt! 

6 Juni.

Emelie Brolin och hennes Briman. 
 
Idag är det Sveriges nationaldag och planen var egentligen att bara ligga hemma och slappa. Men så fick jag ett samtal och så slutade det med att jag åkte ner till Djäkneberget för att hjälpa till med ponnyridningen i allt firande. Det var nämligen Jannicke som åkte dit med fyra av sina islandshästar och då fick jag leda runt en massa små barn i fyra timmar. I betalning bjöd hon på fika, lunch och jag fick även en gratis "ridning" hos henne. Jag får välja helt själv när jag ska rida, vilken häst och om jag vill rida lektion, om jag vill rida ut eller vad jag nu vill göra. Så det är kul! Von(mina absoluta favvo), som jag har fått hjälpa till en del med när hon själv inte haft tid, har ju tyvärr varit skadad. Hon fick sin käke avsparkad för några månader sedan och har precis fått ta bort din tandställning, men jag vet inte riktigt hur långt de har kommit med igångsättningen. Men förhoppningsvis så är hon nog bra att jag kan ta henne.
 
Imorgon är planen att vi ska ta en tripp till Strömsholm för att kolla på Nationaldagstävlingarna. Vi ska framförallt kolla på två dressyr klasser, Intermédiaire I B och FEI Grand Prix. Vi vill nämligen se specifika ryttare bland annat Emilie Nyreröd, Emelie Brolin, Tinne Villhelmson Silfvén, Charlotte Haid-Bondergaard, Ulla Håkansson (bara för att hon är typ 76 år och det är skitcoolt!). Senare på kvällen ska jag och mamma åka hem till mina kusiner och äta.

Sommarlov!

 
 
Äntligen sommarlov! Det är så skönt, men det känns inte riktigt som att jag faktiskt har lov, tiden går så himla fort. Idag är det även studenten och det får mig att längta så mycket till det är min tur. "Bara" två år kvar. Tänk att få stå där på flaket tillsammans med vänner, grym musik och bara ha det helt underbart. Jag längtar till allt som har med studenten att göra, champagnefrukost, få springa ut, flaket, studentkryssning! Helt underbart.

Don't Waste Your Time.

 
 
Hade sovmorgon och började 9:15 imorse, och när jag kom till centralen och träffade en kompis, så fick jag veta att vi egentlign hade ännu  mer sovmorgon, började då 10:50. Men då var det ju försent att åka hem, så vi åkte till skolan och tänkte att vi får väl plugga inför proven som vi har kvar. Hade nämligen fyra prov i rester, men gjorde två av de idag. Så skönt att få sakerna gjorda! De andra två proven har vi bestämt att jag ska göra på tisdag nästa vecka, trots att vi redan har fått sommarlov då, men jag vill inte komma tillbaka till skolan i höst och ha rester. 
Slutade vid tolv och då åkte jag och Pernilla och Diana ner på stan för att äta. Hade dock inga pengar med mig så jag satt och höll de sällskap en stund medan de åt och sedan åkte jag hem. Har nu ätit och ska nu sätta mig och titta på PLL.

Juni

 
 
Idag är det första Juni och det känns helt sjukt! Det är officiellt sommar. Endast tre dagar kvar i skolan (då räknar jag inte med avslutningen på torsdag). I onsdags efter skolan åkte jag hem och fräscha till mig lite, sedan åkte jag till Hammarby och hämtade upp Sara för att sedan åka vidare ut till Sandra och umgås med några vänner. Sov kvar där till torsdag och fick då skjuts hem av Sandra. Det var då tänkt att jag skulle in till stan och sova hos en annan kompis, men så blev det tyvärr inte. Har inte direkt något mer att säga. Amanda och Fredrik kommer snart hit och ska förmodligen äta middag här också, jag har beställt pizza.

RSS 2.0