Ny piké

 
Igår fick vi varsin sån här snygg piké från skolan.Skit snygga!
 
Idag efter lunch så åkte jag ner på stan för att åka vidare till Eriksborg för att röntga foten. Den här gången var det magnetisk röntgen så jag fick åka in med benen i en sån där maskin som man kan åka in med hela kroppen i. Där låg jag i ungefär en timme och lyssnade på Rix FM. Sen åkte jag tillbaka till skolan och red därefter ännu ett riktigt bra pass. Tre i rad, det går bra för oss nu!

Skolfoto.

 
 
 
Håller på att göra mig i ordning för skolan. Idag har vi skolfoto, så det blir lite lockar i håret. Hatar skolfoton, de blir alltid hemskt fula och nu har man ju massa press på sig att man ska se bra ut när katalogen är för alla gymnasieskolor i hela Västerås. Vi får helt enkelt hoppas på det bästa.

Pancakes.

 
 
 
Det här inlägget försökte jag ladda upp från mobilen lördags, men det laddades aldrig upp
 
"Jag har varit hemma och vart sjukonsdag, torsdag och fredag. Och i fredags skulle vi åka och hämta Pancakes och eftersom jag redan var hemma och Amanda inte skulle jobba så åkte jag och Amanda själva vid lunch istället för att åka med mamma vid typ fem. Så vi åker iväg med Fredriks skit bil och så helt plötsligt börjar bilen gå ryckigt så Amanda stannar och kollar om det är punktering men ser inget. Så vi åker vidare och efter en liten stund så slutar det rycka i bilen men det börjar igen efter ett tag. Så vi stannar igen och Amanda går ut och hon går ut och så känner jag attdet luktar bränt gummi och så säger hon att det ryker från ena däcket. Så vi kliver ur bilen, Amanda ringer till Fredrik och jag ringer till mamma. Mamma åker för att köra mig vidare till katten och Fredrik åker för att byta däck. Anledningen till att mamma kom var att hon med katten bara skulle vara hemma mellan klockan 11.30 och 12.30 så vi hade lite ont om tid. Men vi hann och fick möta henne vid en mack och ta Pancakes där. När vi kom tillbaka till Amanda så kom Fredrik och fixade däcket och så kunde vi åka hem med det lilla djuret.
Han tyckte först att det var jobbigt att åka i buren men sen somnade han. När vi kom hem gick han runt och kikade på allt och sen lekte vi med honom meden "vippa" med fjädrar längst ut.
 
I natt sov han i min säng. Han låg precis likadant när jag vaknade klockan tjugpo över fem som när jag la mig runt tio. Jag klappade lite på honom innan jag vände mig om och det skulle jag inte ha gjort. Då ville han nämligen busa så han hoppade runt och attackerade mina händer och hoppade på mig. Och så ner på golvet och börja leka med något löv som tydligen låg i mitt rum... Till slut la han sig och så sov vi lite till och så när vi vaknade nästa gång ville han leka igen, men då gick vi upp istället. Han är i alla fall en riktigt söt liten buse! :)"
 

Prinsen!

 
 
På förmiddagen hade vi stallet och hade ett litet ridpass med Karin som är vår dressyr tränare. Det var lite ont om hästar idag eftersom den gruppen var så stor så jag fick rida på min lilla prins Carras!  Först när hon frågade om jag kunde ta honom blev jag lite tveksam eftersom han är som han är, men det gick såååå bra!! Måste säga att jag blev ganska förvånad. Man måste ha ordentlig fart på honom och köra mycket tempoväxlingar för att han verkligen ska lyssna och för att ha full kontroll över honom. Men det är ju lite svårt när man är så många som rider. Så jag körde lite tempoväxlingar och så från marken innan vi började rida. Han blev dock lite uttråkad när efter ett tag eftersom vi bara red på spåret hela tiden. Då började han kasta med huvudet och lite sånt. Men annars gick det så himla bra!
Jag red ett till ordentligt pass på eftermiddagen och det gick så himla himla himla braaa!! Vi satte alla gångarterna utan  problem! ÅÅÅHvad jag är nöjd alltså! 

...

 
 
 
 
Hejhej! idag fick i hem våra ipads och det är med tangentbord och det är asnice! Så nu blir det nog mer bloggande. 
 
Idag red vi sista lekionen. Jag fick rida Belsebub igen. Sist gick det inte så bra eftersom hon är så galet stark och var uppe i rumpan på hästen framför hela tiden. Men idag gick det mycket bättre.
hon vart dock sur i galoppen när jag bromsade henne, så hon började liksom skuttade. Men annars gick det bra. Jag ska rida två pass imorgon.Ett i skolan och på Carras efter skolan. 

iPad och dator.

 
 
 
Idag fick vi börja hålla på lite med våra iPads i skolan. Vi ska få de imorgon när vi har föräldrars underskrift. Jag ska även se om jag kan beställa en ny dator idag. Jag vet vilken jag vill ha och jag ska försöka beställa den idag. Den ska jag ha till för att blogga och hålla på med mina foton. Jag hatar nämligen att blogga med iPad och telefon. Därav den dåliga uppdateringen. Men snart har jag en dator och då ska jag blogga massor!
 
 

Shopping till min Pannkaka

Idag efter skola. Åkte jag och manna till Arken Zoo och köpte grejer till min lilla katt. Vi köpte ett halsband, en spade till kattlådan, leksaker, ett underlägg till skålarna och så fyra mat/vatten skålar. Vi köpte först två på Arken men sen hittade vi två bättre på ÖoB.


Kisse Katt!!

Igår åkte jag och mamma till Virsbo och kollade på en katt och han flyttar hit på fredag! I'm so excited! Han ska heta Pancakes som Summers kanin i OC. Mamma köpte idag en kattlåda och en rosa transportbur. Rosa ska få bli hans färg, son han ska ha på alla sina grejer :) längtar såååå till fredag!! Jag kan lägga till att han är MIN BARA MIIIN!!

Jag började skolan idag också, första dagen på gymnasiet! :)


Hästskrälle

Hej hej! Tänkte berätta om ridningen de senaste dagarna. I onsdags gick det åt helvete. Jag kom inte ena upp på honom! Han var astjurig och kastade sig bakåt och sparkade mot mig. Jag har ju berättat förut att han börjat backa när jag ska sitta upp, men den här gången fanns det ingen chans att jag skulle ta mig upp. Så jag smsade Malin och frågade vad jag skulle göra så sa hon några saker som jag provade men det funkade inte. Så hon fick ta komp ledigt från jobbet för att komma ut och hjälpa mig, haha. Så hon piska på honom och så fick hon rida honom först och sen fick jag rida. Då fick jag ordning på galoppen och den har gått hyfsat igår och idag också. Men det är i alla fall skönt för nu vet jag vad jag ska göra när han krånglar när jag ska sitta upp. Jag vågar inte bra för hård på honom när det gäller galoppen än men i skritten, traven och från marken så visar jag vem som bestämmer, haha :)


RSS 2.0